Címkék

20070220

Chili, ahogy én szeretem

Szóval a mai feladat a chili receptje, figyeljetek!
Legfontosabb alapanyag némi szilvapálinka és sör, mert főzés közben igen megszomjazik az ember.
Mellette kell még (4 személyre) 4-5 doboz vesebabkonzerv, 1 kukoricakonzerv, kb 30 dkg darálthús, kockaszalonna ízlés szerint, paradicsompüré, curry (igen b+ azt is teszek bele), 3-4 fej hagyma felkockázva, némi olivaolaj, étcsoki, vanilliacukor, mazsola, só és a lényeg, jó sok erőspaprika (lehetőleg több féle, száraz, nedves vegyesen).
Első lépésben az olajban megpiritom a szalonnát, majd rádobom a darálthúst, végül a hagymát. Készítek egy amolyan alapot. Ebbe ízlés szerint küldöm a fűszereket, sót, majd a babot, paradicsomot, kukoricát, alaposan összefőzöm. Ha kevés a lé, nyugodtan locsold sörrel. Ha összefőtt a cucc, akkor dobom bele a vanilliacukrot, csokit, mazsolát és még főzöm egy darabig. Folyamatosan kóstolom, szükség szerint teszek bele még erőset. Ha kész van, reszelt sajt megy a tetejére, ha gondolod, rómaiban süssed kicsit az egészet. Gyenge gyomrúak tálaláskor tejföllel enyhíthetik.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Iccse nem rossz, de ezekitten finnyásak, oszt nem bírják az erőset. Ez vala, én tettem az enyimbe vmi olyant, ami pici nagyon vastag üvegben vót, mert gondolom vékonyabb üvegen átmarta volna magát :D