Lehet-e evet ismetelni 8 kihagyott rajzora miatt? Zzuzsi emiatt aggodott ma reggel. Tegnap delutan +szivtam, a piacon 16:20-kor mar nem adtak el nekem tejet. Ma reggel +szivtam, a piacon kotozkodott velem a tejarus. Hej, hova tuntek a regi jo piaci kofak. A hentes viszont teljesen EU-konform modon viselkedett velunk tegnap delutan. A babgulyashoz es a brassoihoz is felkockazta/csikozta a hust.
Brassoi:
Hozzavalok:
50 dkg hus
5 evokanal olaj
3 fej voroshagyma
4 gerezd fokhagyma
orolt bors
so
A hust vagd 1,5-2 cm-es kockakra (csikozva meg jobb). A megtisztitott voroshagymat apritsd finomra, es az olajon elobb piritsd uvegesre, majd pici vizet alaontve parold meg. Tedd hozza a hust es a zuzott fokhagymat, sozd, borsozd. Ha a hus a piritastol mar megfeheredett, onts ala egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, es fedo alatt parold puhara. Kozben a vizet szukseg szerint potold, de a vegere hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor mar nincs rajta a fedo es surubb kevergetest kivan.)
A fenti recept 3-4 fore van meretezve.
Babgulyas:
Hozzavalok
30 dkg nagy szemu szarazbab
1 fej voroshagyma
8-10 dkg fustolt szalonna
liszt
pirospaprika
orolt bors
so
fustolt csulok v. debreceni
A szalonnat vagd kis kockakra, susd ki a zsirjat, s azon lassan piritsd meg az aprora vagott hagymat. Amikor a hagyma szinesedni kezd, szitalj ra egy-ket evokanalnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve piritsd tovabb. Szorj bele egy kaveskanalnyi pirospaprikat, majd keverd hozza az elokeszitett babot. ontsd fel korulbelul 2,5 liter vizzel, s ekkor tedd bele a debreceni kolbaszt, vagy a darabokra vagott fustolt csulkot. Borsozd meg, esetleg sozd (vigyazz! a csulok is soz), s nagyon lassu tuzon, fedo alatt fozd puhara.
Tessek kiserletezni az uj izekkel! En pl. szoktam mindenbe tenni orolt romai komenyt, vagy 'garam masala' fantazianevu fuszerkevereket. Ezen kivul az is feldobja a cuccot, ha WOK tipusu edenyben keszul az etel.
Brassoi:
Hozzavalok:
50 dkg hus
5 evokanal olaj
3 fej voroshagyma
4 gerezd fokhagyma
orolt bors
so
A hust vagd 1,5-2 cm-es kockakra (csikozva meg jobb). A megtisztitott voroshagymat apritsd finomra, es az olajon elobb piritsd uvegesre, majd pici vizet alaontve parold meg. Tedd hozza a hust es a zuzott fokhagymat, sozd, borsozd. Ha a hus a piritastol mar megfeheredett, onts ala egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, es fedo alatt parold puhara. Kozben a vizet szukseg szerint potold, de a vegere hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor mar nincs rajta a fedo es surubb kevergetest kivan.)
A fenti recept 3-4 fore van meretezve.
Babgulyas:
Hozzavalok
30 dkg nagy szemu szarazbab
1 fej voroshagyma
8-10 dkg fustolt szalonna
liszt
pirospaprika
orolt bors
so
fustolt csulok v. debreceni
A szalonnat vagd kis kockakra, susd ki a zsirjat, s azon lassan piritsd meg az aprora vagott hagymat. Amikor a hagyma szinesedni kezd, szitalj ra egy-ket evokanalnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve piritsd tovabb. Szorj bele egy kaveskanalnyi pirospaprikat, majd keverd hozza az elokeszitett babot. ontsd fel korulbelul 2,5 liter vizzel, s ekkor tedd bele a debreceni kolbaszt, vagy a darabokra vagott fustolt csulkot. Borsozd meg, esetleg sozd (vigyazz! a csulok is soz), s nagyon lassu tuzon, fedo alatt fozd puhara.
Tessek kiserletezni az uj izekkel! En pl. szoktam mindenbe tenni orolt romai komenyt, vagy 'garam masala' fantazianevu fuszerkevereket. Ezen kivul az is feldobja a cuccot, ha WOK tipusu edenyben keszul az etel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése